+386 1 781 03 70     obcina@velike-lasce.si     TURIZEM V VELIKIH LAŠČAH

Domov » Ana Debeljak

Ana Debeljak

Za razvoj gospodarstva in kulture ter ohranjanje dediščine velikolaškega zadružništva.
Priznanje Občine Velike Lašče je bilo podeljeno 6. junija 2014.

Ana Debeljak je svoje poklicno življenje posvetila Kmetijski zadrugi Velike Lašče, kjer je bila zaposlena kot računovodkinja. Med sodelavci je znala ustvariti vedro in veselo vzdušje in vedno je bila polna idej, ki jih je želela uresničiti. Njena ljubezen do vsega, kar je kmečko, je bila močna vez med službenim in zasebnim življenjem. Z vsem srcem kmetuje, ve za vse tegobe našega kmeta in mu je kot uslužbenka Kmetijske zadruge Velike Lašče bila vedno pripravljena pomagati. Pred desetimi leti je na Mednarodnem kmetijsko živilskem sejmu v Gornji Radgoni za svoj doprinos v dobrobit slovenskega kmetijstva prejela priznanje Zadružne zveze Slovenije.

Življenje okrog sebe budno spremlja in dokumentira s fotoaparatom in kamero. Ob 100-letnici Kmetijske Zadruge je predstavila zbornik »Prava pot«, obširno knjigo, ki vsebuje 100 letni kronološki pregled dogodkov, povezanih tako z zadrugo in njenimi člani, kot tudi z ostalim in življenjem v celotni naši občini. Je neprecenljiv vir zgodovinskih dejstev, podanih na poljuben in preprost način, z obilico fotografij, ki jih je neutrudno zbirala med ljudmi in v arhivih. Ob zadružnem jubileju septembra 2013 je vzporedno ob izidu zbornika potekala tudi razstava starih kmečkih orodij in arhivskega gradiva, za kar ima veliko zaslug. Vodila je okroglo mizo na temo »Ali bo na naših mizah še slovenska hrana«.

Ana Debeljak je izredno delavna in vztrajna, v ospredje vedno postavlja skupni uspeh; deluje povezovalno in optimistično in nas s svojo prisotnostjo bogati.