+386 1 781 03 70     obcina@velike-lasce.si     TURIZEM V VELIKIH LAŠČAH

Domov » Dren Gruden

Dren Gruden

Pohvalo župana prejme Dren Gruden za izjemne uspehe v Osnovni šoli Primoža Trubarja Velike Lašče. 

Obrazložitev ob podelitvi:

Dren Gruden je devetošolec, ki bo čez nekaj dni zaključil šolanje v Velikih Laščah. V devetih letih šolanja je pustil izreden vtis in dosegel učne rezultate, ki bodo lahko v spodbudo še številnim generacijam.

Zbral je neverjetno število odličnih ocen in na prste mizarjeve roke bi lahko prešteli ocene nižje od petice. To pa je Dren nadgradil še s številnimi zlatimi, srebrnimi in bronastimi priznanji na tekmovanjih iz znanja. Navadno rečemo, da je človek »močan« na enem področju. Pri Drenu je to drugače. Je izreden matematik in po drugi strani odličen pesnik, izjemen fizik in tudi eden najboljših športnikov na šoli.

V letošnjem šolskem letu je najodmevnejše uspehe dosegel na tekmovanjih iz znanja matematike in fizike, kjer je dobil zlato priznanje in bil eden najboljših v državi. Dobil je tudi srebrno priznanje na tekmovanjih iz zabavne matematike, kemije ter poznavanja diabetesa. K temu pa je dodal še bronasta priznanja iz logike, astronomije in slovenščine. Ob tem je pisal pesmi, sodeloval na literarnih natečajih ter se udejstvoval na športnih tekmovanjih.

Prepričani smo, da si Dren Gruden zasluži občinsko priznanje in na njegovi nadaljnji izobraževalni in življenjski poti mu želimo veliko sreče in novih uspehov.