+386 1 781 03 70     obcina@velike-lasce.si     TURIZEM V VELIKIH LAŠČAH

Domov » Društvo upokojencev Velike Lašče

Društvo upokojencev Velike Lašče

Za 60-letno delovanje v Občini Velike Lašče.
Priznanje Občine Velike Lašče je bilo podeljeno 5. junija 2010.

Začetki Društva upokojencev segajo v mesec marec leta 1950. V teh letih so se člani in članice društva redno srečevali, organizirali sestanke, izlete in druge aktivnosti.
Obiskujejo tudi obolele in starejše člane, ki se prireditev in drugih aktivnosti ne morejo udeleževati. Posebno skrb posvečajo članom ob dopolnjenem 90. letu starosti. Za zvestobo članstva podeljujejo priznanja za 20, 30, 40 in več let, najbolj zaslužnim članom pa podelijo naziv častni član društva.
Člani Društva upokojencev so pravzaprav dejavni in aktivni na vseh področjih, kjer in kolikor jim možnosti to dovoljujejo. Lepe uspehe dosegajo pri streljanju z zračno puško in balinanju. Prizadevajo pa si tudi za povezovanje z mlajšo generacijo, predvsem preko članic, ki osnovnošolske otroke učijo umetnosti ročnih del.
Predsedniške, tajniške in druge funkcije člani opravljajo brezplačno in z veliko mero odgovornosti, pa tudi veselja do dela. Društvo deluje na prostovoljni bazi in združuje večino upokojencev iz Občine Velike Lašče, število članov pa se giblje od 420 do 450 in je tako po številu članov največje društvo v naši občini.
Ob 60. obletnici delovanja in za zgledno delo ter nesebično medsebojno pomoč se jim podeljuje priznanje Občine Velike Lašče za leto 2010.