+386 1 781 03 70     obcina@velike-lasce.si     TURIZEM V VELIKIH LAŠČAH

Domov » Gal Škulj

Gal Škulj

Za izjemne uspehe v OŠ Primoža Trubarja Velike Lašče.

Pohvala župana je bila podeljena 8. junija 2012.

Živi danes. Ne včeraj, ne jutri. Samo danes. Napolni svoje trenutke, ne prepusti jih jutrišnjemu dnevu,« je nekoč dejal Jerry Spinelli, mladinski pisatelj. Ta misel še kako velja za Gala Škulja, učenca 9. razreda OŠ Primoža Trubarja Velike Lašče. Ko je Gal pred devetimi leti pričel obiskovati našo šolo, se je njegova vzgojno-izobraževalna pot pričela v razredu, kjer so bili fantje precej številčnejši od deklet. Razred je bil živ, aktiven, tako dopoldne, kot v podaljšanem bivanju. To, kako so fantje živeli in razmišljali takrat, jih je oblikovalo za prihodnost. Galu je bil takrat in je še vedno šport interes številka ena. Že od začetka osnovne šole se je zelo rad vključeval v športne aktivnosti in bil zgled pravega športnika. V letošnjem šolskem letu je postal državni prvak s šolsko nogometno ekipo, bil je na državnem prvenstvu v ekipni atletiki in državnem prvenstvu v bowlingu ter na četrtfinalnem državnem tekmovanju v odbojki. Na športnem dnevu je postal najboljši atlet na šoli, na zaključnem državnem nogometnem prvenstvu za starejše dečke pa najboljši strelec tekmovanja. Gal Škulj je imenovan za športnika šole.

Gal trenira nogomet v Nogometnem klubu Domžale. Na trening se vozi vsak dan, kar mu vzame veliko časa in energije. V času počitnic trenira dvakrat dnevno, ob sobotah in nedeljah se udeležuje tekem, kjer je tudi treba dati vse od sebe. Kljub temu je bil Gal vsa leta odličen učenec. Šoli daje v svojem življenju pomembno mesto, čeprav je včasih silno težko uskladiti vse šolske in športne zahteve, ker enostavno zmanjkuje časa.

Gal ne izpolnjuje le šolskih zahtev, letošnje leto je sodeloval tudi na prireditvi ob občinskem prazniku in na šolski proslavi ob slovenskem kulturnem prazniku. Gotovo se strinja z mislijo Donalda Trumpa: “Preprosta formula za uspeh: izpolnite obveznost.” Prepričani smo, da bo svojo obveznost do športa in šole izpolnjeval še naprej na svoji športni in izobraževalni poti.