+386 1 781 03 70     obcina@velike-lasce.si     TURIZEM V VELIKIH LAŠČAH

Domov » Irena Indihar

Irena Indihar

V skladu z občinskim odlokom o priznanjih in nagradah je Občinski svet Občine Velike Lašče na 6. redni seji, dne 20. maja 2015, sprejel sklep:

Priznanje Občine Velike Lašče se podeli IRENI INDIHAR za izjemne zasluge pri dejavnosti društva Kulturni most in promociji Velikolaške občine v Švici.

 

Priznanje je bilo podeljeno na slavnostni akademiji ob občinskem prazniku, 5. junija 2015.

Obrazložitev ob podelitvi:

Irena Indihar je predsednica društva Kulturni most Lützelflüh – Velike Lašče vse od njegove ustanovitve v letu 2004. Zaradi tekočega znanja nemščine pa je pri povezovanju Slovenija – Švica dejavno sodelovala že mnogo prej, od leta 1996, ko so bili storjeni prvi negotovi koraki tako na slovenski kot na švicarski strani. Med dogodki, ki so se zvrstili v skoraj dvajsetih letih naj omenimo le najpomembnejšega – to je svečani podpis Listine o pobratenju občin Lützelflüh in Velike Lašče, ki sta ga v avgustu 2004 izvedla takratna župana obeh občin. To je bila prva tovrstna listina med katerokoli slovensko in švicarsko občino.

V vseh omenjenih dogodkih je bilo v ozadju ogromno dela in priprav, dogovorov ter organizacije. Irena je bila kot predsednica društva pri vsem tem srce dogajanja. S svojo natančnostjo in doslednostjo, z vsemi podrobnostmi v glavi in z iznajdljivostjo v medsebojnih odnosih je vedno dosegla, da so se stvari odvile tako, kot je treba. Večkrat je kaj postorila kar sama, da ne bi vedno obremenjevala drugih, kot je nekoč dejala. Ob naporni službi, še bolj zahtevni skrbi za družino, ob dolgoletni negi bolnega tasta, petju v Velikolaški vokalni skupini je vestno in odgovorno vodenje tako dejavnega društva, kot je Kulturni most resnično vredno vsega občudovanja. To društvo je občino Velike Lašče in tudi Slovenijo poneslo preko meja v svet, v deželo zahtevne omike ne le v smislu prepoznavnosti, ampak mnogo več: na temelju pridobljenega zaupanja so se spletle iskrene, prijateljske vezi, ki se iz srečanja v srečanje še poglabljajo in utrjujejo.

Podeljeno priznanje naj bo skromna zahvala za njeno dolgoletno, vztrajno in požrtvovalno predanost poslanstvu, ki ga društvo prav po njeni zaslugi odličnoopravlja.