+386 1 781 03 70     obcina@velike-lasce.si     TURIZEM V VELIKIH LAŠČAH

Domov » Martina Bavdek

Martina Bavdek

V skladu z občinskim odlokom o priznanjih in nagradah je Občinski svet Občine Velike Lašče na 11. redni seji, dne 20. maja 2020, sprejel sklep: Priznanje Občine Velike Lašče na predlog vaščanov Ulake prejme MARTINA BAVDEK za dolgoletno in požrtvovalno prostovoljno delo na področju javnega zdravstva.

 
Martina Bavdek je zaposlena v ZD Ribnica, enota Velike Lašče, kot patronažna sestra. Kljub svoji redni službi, ki jo opravlja z veseljem in ljubeznijo do ljudi, ko ti najbolj potrebujejo pomoč na svojem domu, najde čas tudi za druge oblike pomoči in dejavnosti. Dvakrat tedensko vodi telovadbo z občani, ki imajo težave s hrbtenico in podobnimi težavami. Aktivno je vključena v CZ Velike Lašče in v teh težkih časih pomaga, svetuje ljudem, kako morajo poskrbeti za varnost in zdravje sebe in svojih bližnjih.

V sodelovanju z občino je organizirala izdelavo in dostavo več kot 1000 kosov zaščitnih mask po celotni občini. Naj omenimo, da so te večinoma prišle iz njenih rok oziroma iz rok vaščanov in drugih prostovoljcev.

Več let je bila Martina Bavdek v okviru Planinskega društva Velike Lašče dežurna ob tradicionalnem pohodu, saj je zdravje vedno na prvem mestu, in kar nekaj starejših se je obrnilo k njej po pomoč, ker so precenili svojo pripravljenost na tej poti.

Velikokrat jo pokličejo občani, ko potrebujejo tolažilne besede in podporo ob žalostni novici, zato se večkrat odpelje do njih in jim s svojimi dolgoletnimi izkušnjami pomaga prebroditi bolečino in jim vliti kanček upanja.