Občina velike Lašče | Občina

Za izjemen prispevek na področju medicinske znanosti in promocije Velikih Lašč.
Častno občanstvo je bilo podeljeno 9. junija 2001.

Gospa Lidija Andolšek-Jeras je v slovenskih znanstvenih in svetovnih medicinskih krogih eno izmed najbolj cenjenih in spoštovanih imen.
Kot zdravnica ginekologinja je bila v svojem plodnem in ustvarjalnem obdobju med drugim profesorica na Medicinski fakulteti v Ljubljani, direktorica tedanjega Inštituta za načrtovanje družine, direktorica Univerzitetne ginekološke klinike. Bila je redna članica in tajnica Slovenske akademije znanosti in umetnosti, ambasadorka Republike Slovenije v znanosti ter članica več mednarodnih zdravniških združenj.
Lidija Andolšek-Jeras se je vedno in povsod predstavlja kot Laščanka, na kar je bila izjemno ponosna. Leta 2000 je prejela še prestižno mednarodno medicinsko priznanje na področju ginekologije.
Dosežki Lidije Andolšek-Jeras v znanosti ter njen izjemen prispevek k promociji Velikih Lašč so tako več kot primerni razlogi za podelitev naziva Častna občanka občine Velike Lašče.

Pin It
 

Kontaktni obrazec

Pišite nam

Prosimo, zaupajte nam pravi e-naslov, da vam bomo lahko odgovorili.

Občina Velike Lašče

Več o nas

"Ni potrebno, da je to vaš rodni kraj; dovolj je, da ste le nekaj let vdihavali ta zrak. Lašč ne pozabite nikoli! Pravi Laščan pa naj gre kamorkoli, čisto vseeno je: Amerika, Sibirija, Dunaj ali Beograd. Vsa tista čudežna okolica gre z njim."

(Ivan Pucelj)
 
Levstikov trg 1, 1315 Velike Lašče
 

Pokličite nas

+386 1 7810 370

 

Sledite nam na socialnih omrežjih