Občina velike Lašče | Občina

Namen

Občina za nepremične obračunava nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča. Na priloženem obrazcu lahko lastniki nepremičnin sporočajo novo prijavo oz. sporočijo spremembe glede zavezancev, velikosti in namembnosti objektov ali pa vložijo vlogo za petletno oprostitev plačila. Nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča se na lastno zahtevo za dobo pet let oprosti občana, ki je kupil novo stanovanje ali zgradil, dozidal ali nadzidal družinsko stanovanjsko hišo, če je v ceni stanovanja oziroma družinske stanovanjske hiše ali neposredno plačal stroške za urejanje stavbnega zemljišča. Pet letna doba oprostitve plačevanja nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča začne teči od dneva vselitve v stanovanje.

Taksa

Takse prosto.

Pravna podlaga v Republiki Sloveniji

Zakon o stavbnih zemljiščih

Vloge lahko oddate osebno v času uradnih ur v sprejemni pisarni Občine Velike Lašče, pošljete po pošti ali pošljete preko e-pošte na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

 

Kontaktni obrazec

Pišite nam

Prosimo, zaupajte nam pravi e-naslov, da vam bomo lahko odgovorili.

Občina Velike Lašče

Več o nas

"Ni potrebno, da je to vaš rodni kraj; dovolj je, da ste le nekaj let vdihavali ta zrak. Lašč ne pozabite nikoli! Pravi Laščan pa naj gre kamorkoli, čisto vseeno je: Amerika, Sibirija, Dunaj ali Beograd. Vsa tista čudežna okolica gre z njim."

(Ivan Pucelj)
 
Levstikov trg 1, 1315 Velike Lašče
 

Pokličite nas

+386 1 7810 370

 

Sledite nam na socialnih omrežjih