Občina velike Lašče | Občina

Za dolgoletno delo na različnih področjih družbenega življenja v kraju.
Pohvala župana je bila podeljena 9. junija 2006.

Gospod Janko Žužek je že več kot 50 let aktiven na različnih področjih družbenega življenja na vasi Rašica in v občini Velike Lašče. Bil je prisoten pri vseh dejavnostih, ki so pomenile napredek in razvoj kraja, pa naj gre za področja razvoja infrastrukture, turizma, gasilstva ali ohranjanja kulturno-zgodovinskih značilnosti in izročil preteklosti.
Konec 50-tih let prejšnjega stoletja je bil med ustanovnimi člani Prostovoljnega gasilskega  društva  Rašca, v katerem je potem deloval kot tajnik.   Bil je več kot 20 let predsednik  Turističnega društva Rašca, ki je bilo leta 1973 ustanovljeno z namenom ohranjanja in predstavljanja dela Primoža Trubarja in večanja prepoznavnosti Rašice. Ostaja aktiven pa tudi v pokoju. S svojimi izkušnjami pomaga kot član krajevnega odbora Rašica in Podlog, je član upravnega odbora TŠD Rašca, veliko sodeluje z občino, izziv pa je našel tudi v delovanju Društva upokojencev Velike Lašče, kjer opravlja naloge blagajnika.

Pin It
 

Kontaktni obrazec

Pišite nam

Prosimo, zaupajte nam pravi e-naslov, da vam bomo lahko odgovorili.

Občina Velike Lašče

Več o nas

"Ni potrebno, da je to vaš rodni kraj; dovolj je, da ste le nekaj let vdihavali ta zrak. Lašč ne pozabite nikoli! Pravi Laščan pa naj gre kamorkoli, čisto vseeno je: Amerika, Sibirija, Dunaj ali Beograd. Vsa tista čudežna okolica gre z njim."

(Ivan Pucelj)
 
Levstikov trg 1, 1315 Velike Lašče
 

Pokličite nas

+386 1 7810 370

 

Sledite nam na socialnih omrežjih