Občina velike Lašče | Občina

Za veliko ljubezen do življenja, ki sta jo podarila dvanajstim otrokom.

Pohvala župana je bila podeljena 8. Junija 2012.

Starševstvo je poklic, za katerega na obstaja nobena šola, za katerega se ne pridobi nobena diploma ali spričevalo, a vsak starš ima v prenesenem pomenu opravljen doktorat, ko lahko s svojim načinom starševstva zadosti misli Anice Černejeve: "VZGOJITI MORAMO SREČNE LJUDI, KATERIH VREDNOST NI V TEM, DA MNOGO IMAJO, AMPAK, DA MNOGO SO"

Franc in Marija nista imela in nimata mnogo. Skromnost, ponižnost, predvsem pa delavnost. Medsebojna ljubezen je iz njune povezanosti ustvarila dovolj za dvanajst otrok. Rekord, ki je njima osebno lahko povsem samoumeven, a večini nekaj nemogočega. O vprašanjih, ki mučijo današnje moderne družine, kot so na primer, kako preživeti družino, s čim nahraniti otroke, koliko in kaj jim nuditi.... nista veliko razmišljala, saj sta vedela, da bosta s svojim zgledom preprostosti, delavnosti in skromnosti svojim otrokom dala največ, hkrati pa otroke sprejemata kot največje bogastvo. Franc in Marija nimata mnogo, a ker njuni otroci mnogo so, imata starša ogromno. Sta najbolj zgovoren dokaz, da družina, naj bo velika kot njuna ali manj številčna, je in mora ostati naša največja vrednota, in ne kamen spotike modernega časa. Franc in Marija si za neizmerno in nesebično ljubezen do življenja, ki jo lahko le z globokim spoštovanjem občudujemo, zaslužita pohvalo župana in vseh nas prisotnih.

Pin It
 

Kontaktni obrazec

Pišite nam

Prosimo, zaupajte nam pravi e-naslov, da vam bomo lahko odgovorili.

Občina Velike Lašče

Več o nas

"Ni potrebno, da je to vaš rodni kraj; dovolj je, da ste le nekaj let vdihavali ta zrak. Lašč ne pozabite nikoli! Pravi Laščan pa naj gre kamorkoli, čisto vseeno je: Amerika, Sibirija, Dunaj ali Beograd. Vsa tista čudežna okolica gre z njim."

(Ivan Pucelj)
 
Levstikov trg 1, 1315 Velike Lašče
 

Pokličite nas

+386 1 7810 370

 

Sledite nam na socialnih omrežjih