Občina velike Lašče | Občina

Za izjemne uspehe v Osnovni šoli Primoža Trubarja Velike Lašče.
Pohvala župana je bila podeljena 6. junija 2014.

Osmošolec Dren Gruden je v šolskem letu 2013/14 prestavil marsikateri mejnik, ki bo prihajajočim generacijam za zgled in cilj. Težko si je namreč zamisliti, da je možno v enem šolskem letu dobiti pet zlatih državnih priznanj na tekmovanjih iz znanja. Mogoče si je še težje zamisliti, da nekomu to uspe na tako različnih področjih – na naravoslovnem, družboslovnem in jezikovnem. Drenu je to uspelo. Prejel je zlata državna priznanja na tekmovanjih iz matematike, fizike, kemije, diabetesa in slovenščine. Njegov spis z naslovom Čari jasne nedelje, je bil na literarnem natečaju Bodi pisatelj, uvrščen med najboljše tri v Sloveniji in javno predstavljen na Kongresnem trgu v Ljubljani.

Dren je tudi odličen učenec z zaključenimi odličnimi ocenami pri vseh predmetih, tako kot vsa leta doslej. Ne smemo zanemariti njegovih dobrih rezultatov na športnem področju, predvsem pa ne sme ostati skrivnost njegova pomoč sošolcem pri učenju in pripravi na preverjanja znanja.

Mogoče bi Drena še najbolj spoznali, če bi prebrali katero od njegovih pesmi. V njih bi videli razmišljujočega, včasih kritičnega, a vedno optimističnega in življenja polnega mladostnika, ki si včasih dovoli podvomiti tudi v stvari, katere večina nas jemlje za samoumevne.

Pin It
 

Kontaktni obrazec

Pišite nam

Prosimo, zaupajte nam pravi e-naslov, da vam bomo lahko odgovorili.

Občina Velike Lašče

Več o nas

"Ni potrebno, da je to vaš rodni kraj; dovolj je, da ste le nekaj let vdihavali ta zrak. Lašč ne pozabite nikoli! Pravi Laščan pa naj gre kamorkoli, čisto vseeno je: Amerika, Sibirija, Dunaj ali Beograd. Vsa tista čudežna okolica gre z njim."

(Ivan Pucelj)
 
Levstikov trg 1, 1315 Velike Lašče
 

Pokličite nas

+386 1 7810 370

 

Sledite nam na socialnih omrežjih