Občina velike Lašče | Občina

Pohvalo župana prejme Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Velike Lašče za ohranjanje spomina na osamosvojitveno vojno ob 25. obletnici samostojnosti Republike Slovenije.

Pohvala župana je bila podeljena na slavnostni akademiji ob občinskem prazniku 10. junija 2016.


Obrazložitev ob podelitvi:

Območno združenje Velike Lašče je bilo ustanovljeno leta 1 998 kot naslednik nekdanje 63. samostojne čete krajevnih skupnosti Velike Lašče, Rob in Turjak. Bilo je prvo tako združenje v ljubljanski regiji. Združenje ohranja spomin na osamosvojitveno vojno iz leta 1 991 . Jedro predstavljajo pripadniki bivše velikolaške teritorialne čete, ki je med vojno delovala na širšem območju naše občine. V zadnjem času so se v združenje vključili tudi nekateri pripadniki ministrstva za notranje zadeve, nekdanje elitne enote MORIS, posamezniki, ki so med vojno delovali v drugih okoljih, pa tudi občani sosednjih občin. Trenutno območno združenje vključuje že več kot 11 0 članov. Pripadniki območnega združenja Velike Lašče aktivno sodelujejo pri občinskih prireditvah, v različnih občinskih organih pa tudi na višjih ravneh v okviru Zveze veteranov vojne za Slovenijo in so za svoje delo dobili že številna priznanja. V prostorih nekdanje šole v Krvavi Peci urejajo prostore za svoje delovanje, na samem objektu pa načrtujejo postavitev spominske plošče v spomin na osamosvojitveno vojno. Za ohranjanje spomina na osamosvojitveno vojno, od katere mineva 25 let in ki predstavlja mejnik in začetek nove zgodovine samostojne države Slovenije, si Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo zasluži pohvalo župana.

Pin It
 

Kontaktni obrazec

Pišite nam

Prosimo, zaupajte nam pravi e-naslov, da vam bomo lahko odgovorili.

Občina Velike Lašče

Več o nas

"Ni potrebno, da je to vaš rodni kraj; dovolj je, da ste le nekaj let vdihavali ta zrak. Lašč ne pozabite nikoli! Pravi Laščan pa naj gre kamorkoli, čisto vseeno je: Amerika, Sibirija, Dunaj ali Beograd. Vsa tista čudežna okolica gre z njim."

(Ivan Pucelj)
 
Levstikov trg 1, 1315 Velike Lašče
 

Pokličite nas

+386 1 7810 370

 

Sledite nam na socialnih omrežjih