Občina velike Lašče | Občina

Pohvalo župana prejme JOŽICA MAUSER za večletno požrtvovalno delo v Društvu podeželskih žena Velike Lašče. 


Pohvala župana je bila podeljena na slavnostni akademiji ob občinskem prazniku 9. junija 2017.

Obrazložitev ob podelitvi:

Jožica Mauser se je v Društvo podeželskih žena Velike Lašče včlanila pred dvajsetimi leti. Kot rojena Ljubljančanka se je odlično vključila med podeželske ženske. Njena poštenost, duhovitost in požrtvovalnost pri delu je pripomogla, da je društvo še bolj razpoznavno. Redno sodeluje na vseh prireditvah in predstavitvah društva in je nepogrešljiva pri vseh družabnih dogodkih. Nesebično je stala za projektom pri izdelavi društvenih noš in tudi sama šivala predpasnike in rute. Nošo je v prvi vrsti nosila tudi sama. V njej se je počutila srečna, zadovoljna predvsem pa ponosna, da nosi prelepo društveno obleko. Bila je pobudnica v več dobrodelnih akcijah, dve večji sta bili: nabava oksimetra za Zdravstveno Postajo Velike Lašče (naprava za merjenje kisika v krvi) in izdelovanje velikonočnih butaric za dar Doma Alojzija Grozdeta v župniji Velike Lašče.

Je tudi mojstrica ročnih del, šivanja, izdelovanja rož iz krep papirja, peke in kuhanja raznih marmelad. Njen moto je: več dam, več imam.

Pin It
 

Kontaktni obrazec

Pišite nam

Prosimo, zaupajte nam pravi e-naslov, da vam bomo lahko odgovorili.

Občina Velike Lašče

Več o nas

"Ni potrebno, da je to vaš rodni kraj; dovolj je, da ste le nekaj let vdihavali ta zrak. Lašč ne pozabite nikoli! Pravi Laščan pa naj gre kamorkoli, čisto vseeno je: Amerika, Sibirija, Dunaj ali Beograd. Vsa tista čudežna okolica gre z njim."

(Ivan Pucelj)
 
Levstikov trg 1, 1315 Velike Lašče
 

Pokličite nas

+386 1 7810 370

 

Sledite nam na socialnih omrežjih