Občina velike Lašče | Občina

Pohvalo župana prejme ALEŠ BITENC za nesebičen in strokoven pristop pri reševanju poškodovanega kolesarja.


Aleš Bitenc je 17. 8. 2019 v kraju Škofljica pomagal ponesrečenemu kolesarju. Kolesar je nesrečno padel s kolesa in si pri tem poškodoval žilo v dimljah. Aleš Bitenc je kolesarja pomiril in mu s strokovnim prijemom zaustavil krvavitev do prihoda reševalcev.

Po besedah predsednika Gasilske zveze Velike Lašče je Aleš Bitenc zelo prizadeven gasilec, saj se prav ta čas udeležuje izobraževanja. Na vse akcije, ki jih organizirata njegovo matično društvo in GZ, se redno in vestno odziva. V operativnih akcijah je zelo prizadeven in požrtvovalen. Je tudi aktualni poveljnik PGD Veliki Osolnik, kar ni lahka naloga. Svojo funkcijo opravlja vestno in odgovorno. Pri omenjeni nesreči je brez pomislekov posredoval kot mimoidoči in s svojim strokovnim znanjem poškodovancu rešil življenje.

Občina Velike Lašče | Aleš Bitenc 

Pin It
 

Kontaktni obrazec

Pišite nam

Prosimo, zaupajte nam pravi e-naslov, da vam bomo lahko odgovorili.

Občina Velike Lašče

Več o nas

"Ni potrebno, da je to vaš rodni kraj; dovolj je, da ste le nekaj let vdihavali ta zrak. Lašč ne pozabite nikoli! Pravi Laščan pa naj gre kamorkoli, čisto vseeno je: Amerika, Sibirija, Dunaj ali Beograd. Vsa tista čudežna okolica gre z njim."

(Ivan Pucelj)
 
Levstikov trg 1, 1315 Velike Lašče
 

Pokličite nas

+386 1 7810 370

 

Sledite nam na socialnih omrežjih