Občina velike Lašče | Občina

Pohvalo župana prejme EKIPA MLAJŠIH GASILCEV PGD VELIKI OSOLNIK za dosežene rezultate na občinskih in regijskih tekmovanjih.

 
Ekipe mlajših gasilcev PGD Veliki Osolnik na gasilskih tekmovanjih vedno dosegajo vidnejše rezultate. Redka so občinska tekmovanja preteklih let, kjer mladi gasilci domov niso odnesli kolajn in pokalov. Njihovi uspehi pa se niso končali tam, saj so bili uspešni tudi na regijskem nivoju. Zastopanje svoje zveze so vedno vzeli resno in to dokazovali z rezultati. Leta 2015 so se z desetino uvrstili na državno tekmovanje v gasilsko-športnih disciplinah, leto kasneje pa na državno tekmovanje v gasilski orientaciji. Lansko leto si je devet pionirjev spet zagotovilo nastop na letošnjem tekmovanju GŠTD. Ne vemo, če bo tekmovanje dejansko izvedeno, vemo pa, da njihov dosežek ni mačji kašelj. Premagali so 26 ekip in za zmagovalno ekipo zaostali le za pet točk. Za njihov uspeh so seveda zaslužni tudi predani mentorji. Že to, da v tako majhnem kraju, kot je Veliki Osolnik, zberejo in pripravijo 9 in več mladih gasilcev za na tekmovanje, je svojevrsten dosežek. Spoštljivo in zagnano nadaljujejo tradicijo in jo s pozitivnim zgledom več kot uspešno prenašajo na mlajše.

Občina Velike Lašče | Mlajši gasilci PGD Rob

Pin It
 

Kontaktni obrazec

Pišite nam

Prosimo, zaupajte nam pravi e-naslov, da vam bomo lahko odgovorili.

Občina Velike Lašče

Več o nas

"Ni potrebno, da je to vaš rodni kraj; dovolj je, da ste le nekaj let vdihavali ta zrak. Lašč ne pozabite nikoli! Pravi Laščan pa naj gre kamorkoli, čisto vseeno je: Amerika, Sibirija, Dunaj ali Beograd. Vsa tista čudežna okolica gre z njim."

(Ivan Pucelj)
 
Levstikov trg 1, 1315 Velike Lašče
 

Pokličite nas

+386 1 7810 370

 

Sledite nam na socialnih omrežjih