Občina velike Lašče | Občina

Za delo na področju ljubiteljske kulture in za aktivnosti pri razvoju Roba.
Priznanje Občine Velike Lašče je bilo podeljeno 9. junija 2001.

Gospa Angela Puh je po letu 1950 veliko dela in truda vložila za izobraževanje kmečkih žena in deklet. V okviru Kmetijske zadruge in Aktiva kmečkih žena je organizirala veliko raznih tečajev, ki se odvijali po vsem našem terenu, tudi v Rutah in Krvavi Peči. Vse to je opravljala poleg službe v Kmetijski zadrugi Rob.
V letih 1952-1956 je urejala vsa administrativna in blagajniška dela pri elektrifikaciji kraja. Prav tako je sodelovala pri gradnji telefonske napeljave v letih od 1980 do končne izgradnje telekomunikacijskega omrežja na področju KS, na njeno pobudo se je začela gradnja avtobusne garaže v letu 1960. Od leta 1962, ko je bila ustanovljena KS Rob, je do leta 1983 tu vzorno opravljala finančno administrativna dela.
Že pred ustanovitvijo kulturnega društva je delovala na področju kulture, in sicer z dramskimi deli, ki jih je sama organizirala in režirala. Ob ustanovitvi kulturnega društva Rob v letu 1972, je svoje delo nadaljevala in prevzela še dela tajnika, blagajnika, organizatorja in kot že povedano, občasno tudi režiserja. Režirala je 15 predstav, veliko proslav ob različnih priložnostih, organizirala plesne tečaje. V sklopu kulturnega društva je leta 1972 pričela delovati tudi knjižnica v Robu, ki jo je gospa Angela vodila od njenega začetka pa do leta 1999, torej 27 let.
Leta 1978 je uredila pokopališko evidenco in administrativna dela na tem področju vodila do leta 2000. Bila je glavna organizatorka pri zbiranju sredstev za Kulturni dom. Brez njene prizadevnosti leta 1970 ne bi prišlo do začetka gradnje, ki je bila zaključena leta 1974.

Pin It
 

Kontaktni obrazec

Pišite nam

Prosimo, zaupajte nam pravi e-naslov, da vam bomo lahko odgovorili.

Občina Velike Lašče

Več o nas

"Ni potrebno, da je to vaš rodni kraj; dovolj je, da ste le nekaj let vdihavali ta zrak. Lašč ne pozabite nikoli! Pravi Laščan pa naj gre kamorkoli, čisto vseeno je: Amerika, Sibirija, Dunaj ali Beograd. Vsa tista čudežna okolica gre z njim."

(Ivan Pucelj)
 
Levstikov trg 1, 1315 Velike Lašče
 

Pokličite nas

+386 1 7810 370

 

Sledite nam na socialnih omrežjih