Občina velike Lašče | Občina

Za delo na pastoralnem področju in za prizadevanja pri obnovi sakralnih spomenikov.
Priznanje Občine Velike Lašče je bilo podeljeno 9. junija 2001.

Župnik Jože Razinger že peto leto vodi župniji Škocjan in Turjak. V tem času je bil izredno dejaven na pastoralnem področju, poskrbel pa je tudi za obnovo sakralnih objektov.
V zadnjih letih so bile tako obnovljene kapelica pri Domu krajanov na Turjaku, kapelica v središču vasi Turjak, grajska kapela na pokopališču v Turjaku in prekrita grajska kapela na gradu Turjak. Obnovljena je podružnična cerkev sv. Jakoba na Malem Osolniku. Do cerkve sv. Ahaca pa je bila napeljana elektrika in voda, ter nameščeni zvonovi.
Predvsem pa podpiramo župnika pri njegovih prizadevanjih na pastoralnem področju, organiziranju skupine skavtov, povezovanju ljudi, ne glede na versko prepričanje. S svojim življenjem in delom med nami nam daje zgled dobrega, skromnega in strpnega človeka.

Pin It
 

Kontaktni obrazec

Pišite nam

Prosimo, zaupajte nam pravi e-naslov, da vam bomo lahko odgovorili.

Občina Velike Lašče

Več o nas

"Ni potrebno, da je to vaš rodni kraj; dovolj je, da ste le nekaj let vdihavali ta zrak. Lašč ne pozabite nikoli! Pravi Laščan pa naj gre kamorkoli, čisto vseeno je: Amerika, Sibirija, Dunaj ali Beograd. Vsa tista čudežna okolica gre z njim."

(Ivan Pucelj)
 
Levstikov trg 1, 1315 Velike Lašče
 

Pokličite nas

+386 1 7810 370

 

Sledite nam na socialnih omrežjih