Občina velike Lašče | Občina

Za posebne dosežke na področju kulture.
Priznanje Občine Velike Lašče je bilo podeljeno 7. junija 2003.

Niko Samsa je na področju ljubiteljske zavesti in kulture vsestransko dejaven. Zlasti pomembno je njegovo delovanje v video sekciji KUD Primož Trubar, v okviru katere je Niko Samsa s televizijsko kamero v zadnjem desetletju posnel vse pomembnejše dogodke v občini Velike Lašče. Če pogledamo čez meje naše občine, lahko ugotovimo, da je Niko Samsa izjemen kronist našega časa na območju celotne naše občine. Po njegovi zaslugi se lahko pohvalimo z natančnim in zvestim popisom kulturnih, športnih, turističnih in političnih dogodkov. Niko Samsa je s svojim delom odločilno pripomogel k oblikovanju pomembnega arhiva o dogajanju v občini. Pri tem pa ne gre le za hobi, ampak za resno in odgovorno delo, ki ga opravlja brezplačno, večkrat celo sam nosi precejšen del stroškov snemanja. Pri svojem delu je entuziast, ki jih v današnjih časih vse bolj pogrešamo.
Niko Samsa je tudi dolgoletni član vodstva KUD Primož Trubar, pripravljen sprejeti najodgovornejše zadolžitve. Sodi v ozek krog ljudi, ki uspešno skrbijo za vzdrževanje Levstikovega doma, še posebej po letu 1981, ko je bil obnovljen. Je eden najzaslužnejših za to, da je celoten kulturni dom, kljub redni uporabi, ohranjen in vzdrževan tako kot redko kateri kulturni dom v okolici Ljubljane. Tudi to je del njegovega prispevka.
Angažiranje Nika Samse pri delovanju KUD Primož Trubar in njegov pristop pri beleženju občinskih dogodkov nedvomno presega družbena pričakovanja, še posebej če upoštevamo, da je dejaven tudi v drugih društvih v Velikih Laščah. Podeljeno priznanje naj mu bo skromna zahvala za njegovo dolgoletno, vztrajno in požrtvovalno delovanje.

Pin It
 

Kontaktni obrazec

Pišite nam

Prosimo, zaupajte nam pravi e-naslov, da vam bomo lahko odgovorili.

Občina Velike Lašče

Več o nas

"Ni potrebno, da je to vaš rodni kraj; dovolj je, da ste le nekaj let vdihavali ta zrak. Lašč ne pozabite nikoli! Pravi Laščan pa naj gre kamorkoli, čisto vseeno je: Amerika, Sibirija, Dunaj ali Beograd. Vsa tista čudežna okolica gre z njim."

(Ivan Pucelj)
 
Levstikov trg 1, 1315 Velike Lašče
 

Pokličite nas

+386 1 7810 370

 

Sledite nam na socialnih omrežjih