Občina velike Lašče | Občina

Za ohranjanje spomina na osamosvojitveno vojno 1991.
Priznanje Občine Velike Lašče je bilo podeljeno 9. junija 2006.

Ob 15. obletnici vojne za Slovenijo podeljuje občina Velike Lašče priznanje Območnemu Združenju Veteranov Vojne za Slovenijo Velike Lašče.
OZVVS Velike Lašče je nastalo leta 1998, kot naslednik nekdanje 63 .samostojne čete krajevnih skupnosti:Velike Lašče, Rob in Turjak, ki zdaj sestavljajo občino Velike Lašče. Njihova organizacija, ki ima status društva posebnega družbenega pomena, je že od svoje ustanovitve izredno aktivna in prepoznavna, tako v občinskem kot tudi državnem merilu. Danes šteje 147 članov in spada med srednje velika društva te vrste v Sloveniji. S svojim prostovoljnim in vztrajnim delom, delno tudi z lastnimi finančnimi sredstvi, so si člani društva ob pomoči občine Velike Lašče uredili svoje prostore v Domu veteranov vojne za Slovenijo v Krvavi Peči. Pomagali pa so adaptirati tudi prostore v Domu, ki bodo namenjeni za potrebe drugih dejavnosti. Člani društva aktivno sodelujejo v različnih dejavnostih in v organih občine Velike Lašče. Imajo svojo pisarno, popolno računalniško opremo, svoj elektronski naslov, lahko pa jih obiščete tudi na njihovi spletni strani na internetu. Zagotavljajo javnost svojega dela in objavljajo svoje prispevke v občinskem glasilu Trobla in v glasilu Zveze veteranov Slovenije. Aktivno sodelujejo v športnih dejavnostih v okviru svoje Zveze, imajo vodstvena mesta v okviru pokrajinskega odbora Ljubljana, zastopani pa so tudi v Zvezi veteranov vojne za Slovenijo. V letošnjem jubilejnem letu imajo v svojem planu svečano otvoritev Doma v Krvavi Peči, ki bo 23. septembra in odkritje spominskih obeležij, kjer so bila  pred in med vojno za Slovenijo skrivna skladišča orožja in eksplozivnih sredstev. Na Vahtnici, kjer je bila med  osamosvojitveno vojno postavljena barikada proti prodoru motoriziranih enot sovražne vojske, pa bodo postavili tetraeder s spominsko ploščo. Njihovo delo in aktivnosti so usmerjene tudi na mednarodno področje, saj pripravljajo sodelovanje s sorodnimi organizacijami v sosednjih državah.

Pin It
 

Kontaktni obrazec

Pišite nam

Prosimo, zaupajte nam pravi e-naslov, da vam bomo lahko odgovorili.

Občina Velike Lašče

Več o nas

"Ni potrebno, da je to vaš rodni kraj; dovolj je, da ste le nekaj let vdihavali ta zrak. Lašč ne pozabite nikoli! Pravi Laščan pa naj gre kamorkoli, čisto vseeno je: Amerika, Sibirija, Dunaj ali Beograd. Vsa tista čudežna okolica gre z njim."

(Ivan Pucelj)
 
Levstikov trg 1, 1315 Velike Lašče
 

Pokličite nas

+386 1 7810 370

 

Sledite nam na socialnih omrežjih