Občina velike Lašče | Občina

Za delo na področju gledališke dejavnosti.
Priznanje Občine Velike Lašče je bilo podeljeno 7. junija  2008.

Kulturno umetniško društvo Rob je v današnjem kulturnem življenju naše občine svojevrsten fenomen. Mladi zanesenjaki ohranjajo in razvijajo dolgoletno tradicijo igralstva v Robarskem koncu. Ne iščejo novih kulturnih smeri, ne terjajo vrhunskih ocen, ne sramujejo se svojih korenin, preprosto uživajo v igralskem udejstvovanju. Ne ozirajo se na sodobne trende, Preprosto polnijo dvorane in razveseljujejo ljudi s pristnim humorjem. In vsaka predstava prinese mnogo odrekanj, naporov, očitkov…, a tudi veselja in zadovoljstva. Preko trideset let vsako leto oder Doma krajanov Rob gosti novo premiero. In vsaka premiera je novo zadovoljstvo tako za vse gledalce, kot tudi za vse, ki so sodelovali pri postavitvi le te.
Kulturno umetniško društvo Rob poleg gledaliških predstav vsako leto organizira prireditev ob dnevu žena in materinskem dnevu, že tretje leto pa kot gostitelj z občino sodeluje pri organizaciji poletnega festivala.

Pin It
 

Kontaktni obrazec

Pišite nam

Prosimo, zaupajte nam pravi e-naslov, da vam bomo lahko odgovorili.

Občina Velike Lašče

Več o nas

"Ni potrebno, da je to vaš rodni kraj; dovolj je, da ste le nekaj let vdihavali ta zrak. Lašč ne pozabite nikoli! Pravi Laščan pa naj gre kamorkoli, čisto vseeno je: Amerika, Sibirija, Dunaj ali Beograd. Vsa tista čudežna okolica gre z njim."

(Ivan Pucelj)
 
Levstikov trg 1, 1315 Velike Lašče
 

Pokličite nas

+386 1 7810 370

 

Sledite nam na socialnih omrežjih