Občina velike Lašče | Občina

Za 10-letno delovanje v Občini Velike Lašče.
Priznanje Občine Velike Lašče je bilo podeljeno 6. junija 2009.

Dislocirani oddelek glasbene šole Ribnica v Velikih Laščah uspešno deluje že deseto leto in bo ravno v letošnjem letu, letu 2009 praznoval okroglo obletnico svojega zelo uspešnega delovanja. Na željo občanov in tedanjega občinskega vodstva ter s soglasjem Ministrstva za šolstvo in šport se je oddelek Glasbene šole Vič prenesel na Glasbeno šolo Ribnica. Sprva so delovali v prostorih Levstikovega doma, septembra 2004 pa so svoje delovanje prenesli v nove prostore Glasbene šole v Velikih Laščah.
18 vpisanih učencev, pet različnih inštrumentov in nauk o glasbi v začetku, 79 učencev, sedem instrumentov, nauk o glasbi in 28 učencev v dveh  oddelkih glasbene pripravnice danes, kaže na izjemno vztrajno, požrtvovalno in profesionalno delo vseh zaposlenih. Da je oddelek glasbene šole v Velikih Laščah tako uspešen, gre zahvala poleg vsem učiteljem tudi vodstvu Glasbene šole, tako prejšnji ravnateljici Bernardi Kogovšek, kot zdajšnjemu ravnatelju Matjažu Jevšnikarju, ki sta znala uravnovesiti delo med posameznimi enotami in  uspela zagotoviti napredek in glasbeno rast naših učencev. Le ti dosegajo izredne dosežke  na regijskih in državnih tekmovanjih, nekateri od njih pa celo nadaljujejo šolanje na Srednji glasbeni šoli v Ljubljani. 
Glasbena šola Ribnica je obogatila življenje mladih v Velikih Laščah,  omogočila jim je  razvoj glasbenih sposobnosti, razvoj njihovih talentov, soustvarja pogoje za oblikovanje pozitivne samopodobe mladih in pogoje za njihovo aktivno preživljanje prostega časa. 
Delovanje Glasbene šole Ribnica v Velikih Laščah tudi uspešno in kvalitetno sooblikuje kulturno življenje v naši občini.

Pin It
 

Kontaktni obrazec

Pišite nam

Prosimo, zaupajte nam pravi e-naslov, da vam bomo lahko odgovorili.

Občina Velike Lašče

Več o nas

"Ni potrebno, da je to vaš rodni kraj; dovolj je, da ste le nekaj let vdihavali ta zrak. Lašč ne pozabite nikoli! Pravi Laščan pa naj gre kamorkoli, čisto vseeno je: Amerika, Sibirija, Dunaj ali Beograd. Vsa tista čudežna okolica gre z njim."

(Ivan Pucelj)
 
Levstikov trg 1, 1315 Velike Lašče
 

Pokličite nas

+386 1 7810 370

 

Sledite nam na socialnih omrežjih