Občina velike Lašče | Občina

Za delovanje na področju ohranjanja kulturne in naravne dediščine.
Priznanje Občine Velike Lašče je bilo podeljeno 5. junija 2010.

Manfred Deterding je v duši pravi raziskovalec. Brskanje po arhivih, branje najrazličnejše literature in poslušanje pripovedi poznavalcev zgodovine, ga je privedlo do marsikaterih zanimivih spoznanj o zgodovini in geografiji naših krajev. Svoja spoznanja rad posreduje tudi drugim, naj si bo dijakom in študentom za pomoč pri raznih seminarskih nalogah ali pa popotnikom, ki obiskujejo naše kraje in z zanimanjem prisluhnejo razlagam o zgodovinskih in kulturnih znamenitostih Občine Velike Lašče.
Kot avtor in soavtor je izdal več publikacij, ki opisujejo znamenitosti naše občine, sodeloval pa je tudi pri vsebini občinske spletne strani. Pogosto s svojimi prispevki poskrbi za zanimivo branje tudi v Trobli in glasilih sosednjih občin.
Manfred Deterding je glavni pobudnik projekta ZID, s katerim kot predsednik društva Claustra Alpium Iuliarum (Ob rimskih zapornih zidovih) utira pot te zgodovinske znamenitosti tudi v mednarodne vode. 
Vedno je bil in je pripravljen nesebično, volontersko sodelovati pri različnih dejavnostih, nešteto ur se zamudi z organiziranjem sestankov s strokovnjaki različnih strok, predvsem pa vedno išče različne možnosti sodelovanja, ki bi prinesle določene koristi celotni občini.
Prepričani smo, da bo svoje znanje in spoznanja še naprej z veseljem delil s soljudmi.

Pin It
 

Kontaktni obrazec

Pišite nam

Prosimo, zaupajte nam pravi e-naslov, da vam bomo lahko odgovorili.

Občina Velike Lašče

Več o nas

"Ni potrebno, da je to vaš rodni kraj; dovolj je, da ste le nekaj let vdihavali ta zrak. Lašč ne pozabite nikoli! Pravi Laščan pa naj gre kamorkoli, čisto vseeno je: Amerika, Sibirija, Dunaj ali Beograd. Vsa tista čudežna okolica gre z njim."

(Ivan Pucelj)
 
Levstikov trg 1, 1315 Velike Lašče
 

Pokličite nas

+386 1 7810 370

 

Sledite nam na socialnih omrežjih