Občina velike Lašče | Občina

V skladu z občinskim odlokom o priznanjih in nagradah je Občinski svet Občine Velike Lašče na 22. redni seji, dne 17. aprila 2018, sprejel sklep:

Priznanje Občine Velike Lašče na predlog Župnije Velike Lašče prejme LADKA DETERDING za 40 letno vodenje cerkvenega mešanega pevskega zbora Župnije Velike Lašče.


Ladka Deterding je pričela z delovanjem na področju kulturnega življenja že leta 1972, ko je začela peti v cerkvenem pevskem zboru. Leta 1978 je prevzela vodenje zbora, saj je imela takrat kot edina izmed takratnih pevcev ustrezno glasbeno izobrazbo. Čeprav je bila najmlajša med pevci, je sprejela izziv. V 40 letih se je v zboru pod njenim vodstvom zvrstilo okoli 100 pevcev. Cerkveni mešani pevski zbor združuje med 30 in 40 pevcev vseh generacij. Poleg maš in drugih slovesnosti, koncertov ter nastopov širom Slovenije, so kot edini zbor sodelovali na vseh 21 revijah pevskih zborov ob občinskem prazniku.

Občina Velike Lašče | Ladka Deterding

Ladka Deterding ob prejemu priznanja Občine Velike Lašče

Ladka je pri svojem delu zborovodje izredno požrtvovalna, organizirana, vztrajna, optimistična in predana. Razume se tako z mladimi in starejšimi. V ospredje vedno postavi skupni uspeh in ne glede na vse ovire, vestno in odgovorno vodi mešani pevskih zbor. Vedno je pripravljena pomagati in sodelovati tudi pri drugih dejavnostih župnije Velike Lašče. Za svoje dolgoletno in, vztrajno in požrtvovalno predanost poslanstvu zborovodje velikolaškega cerkvenega mešanega zbora prejme priznanje Občine Velike Lašče.

Pin It
 

Kontaktni obrazec

Pišite nam

Prosimo, zaupajte nam pravi e-naslov, da vam bomo lahko odgovorili.

Občina Velike Lašče

Več o nas

"Ni potrebno, da je to vaš rodni kraj; dovolj je, da ste le nekaj let vdihavali ta zrak. Lašč ne pozabite nikoli! Pravi Laščan pa naj gre kamorkoli, čisto vseeno je: Amerika, Sibirija, Dunaj ali Beograd. Vsa tista čudežna okolica gre z njim."

(Ivan Pucelj)
 
Levstikov trg 1, 1315 Velike Lašče
 

Pokličite nas

+386 1 7810 370

 

Sledite nam na socialnih omrežjih