Občina velike Lašče | Občina

V skladu z občinskim odlokom o priznanjih in nagradah je Občinski svet Občine Velike Lašče na 5. redni seji, dne 15. aprila 2019, sprejel sklep: Priznanje Občine Velike Lašče na predlog Gasilske zveze Velike Lašče prejme JOŽE STARIČ za dolgoletno požrtvovalno vodenje Gasilske zveze Velike Lašče.


Jože Starič je velikolaški Občan z veliko začetnico. Kot član mnogih društev deluje na različnih področjih kulture, športa, prostovoljstva in drugih dejavnosti v naši občini. Poleg igralskega udejstvovanja, povezovanja prireditev, organizacije kolesarskih tekmovanj in številnih drugih aktivnosti, ga mnogi občani poznamo predvsem kot gasilca.

Gasilec je že od leta 1978. Kot član PGD Dolnje Retje je aktiven v domačem kraju, kot gasilski sodnik, mentor mladine in predvsem kot dolgoletni predsednik Gasilske zveze Velike Lašče.

Leta 2010 je kot predsednik gasilske zveze nadomestil Bogomirja Samso. Kljub temu, da so bila pričakovanja do novega predsednika postavljena visoko, jih je uspel preseči. Gasilsko zvezo je vodil skozi preizkušnje različnih naravnih ujm, kot sta bila žledolom in vetrolom, skozi večje in manjše intervencije, pa tudi skozi kadrovske menjave in spremembe zakonodaje s področja gasilstva.

Udeleži se praktično vsakega tekmovanja kot pravičen sodnik, ki (predvsem, ko so tekmovalci otroci) vedno ve, kdaj potrebujejo spodbudno besedo ali pa konstruktivno kritiko. Tudi sicer daje velik poudarek delu z mladino, saj so to bodoči gasilci. Na področju izobraževanja v gasilstvu se trudi, da bi zveza sledila vsem sodobnim zahtevam nadrejenih inštitucij in bila v vseh pogledih konkurenčna gasilskim zvezam drugih občin z mnogo višjim občinskim in gasilskim proračunom.

Letos je krmilo gasilske zveze predal nasledniku. Za požrtvovalno delo vodenja Gasilske zveze Velike Lašče in za izkazan trud na področju gasilske dejavnosti in gasilske prepoznavnosti naše občine tudi širše po Sloveniji, si zasluži občinsko priznanje.

Občina Velike Lašče | Občinski nagrajenci: Jože Starič

Pin It
 

Kontaktni obrazec

Pišite nam

Prosimo, zaupajte nam pravi e-naslov, da vam bomo lahko odgovorili.

Občina Velike Lašče

Več o nas

"Ni potrebno, da je to vaš rodni kraj; dovolj je, da ste le nekaj let vdihavali ta zrak. Lašč ne pozabite nikoli! Pravi Laščan pa naj gre kamorkoli, čisto vseeno je: Amerika, Sibirija, Dunaj ali Beograd. Vsa tista čudežna okolica gre z njim."

(Ivan Pucelj)
 
Levstikov trg 1, 1315 Velike Lašče
 

Pokličite nas

+386 1 7810 370

 

Sledite nam na socialnih omrežjih