Občina velike Lašče | Občina

Namen

Komunalni prispevek je plačilo dela stroškov gradnje komunalne opreme, ki ga zavezanec plača občini. S plačilom komunalnega prispevka je zavezancu zagotovljena priključitev na že zgrajeno komunalno opremo. Zavezanec za plačilo komunalnega prispevka je investitor oziroma lastnik objekta, ki se na novo priključuje na komunalno opremo, ali ki povečuje neto tlorisno površino objekta ali spreminja njegovo namembnost.

Priloge

  • Projekt DGD - vodilna mapa,
  • Ključna podatka sta velikost gradbene parcele, ki jo določi projektant ter neto tlorisna površina objekta,
  • Pooblastilo investitorja (v kolikor je vlagatelj druga oseba, npr. projektant),
  • Potrdilo o plačilu takse.

Taksa

Po tarifni številki 1 in 3 Zakona o upravnih taksah znaša upravna taksa 22,60 EUR.
Račun za plačevanje obveznih dajatev z naslova upravnih taks: Občina Velike Lašče, Levstikov trg 1, 1315 Velike Lašče, št. SI56 0110 0534 0309 134, sklic SI11 76341-7111002-01141013.

Pravna podlaga v Republiki Sloveniji

Zakon o urejanju prostora, Odlok o programu opremljanja ter podlagah in merilih za odmero komunalnega prispevka v Občini Velike Lašče.

Vloge lahko pošljete po pošti, oddate osebno v času uradnih ur v sprejemni pisarni Občine Velike Lašče ali pošljete preko e-pošte na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., pri čemer priložite potrdilo o plačilu upravne takse.

 

Kontaktni obrazec

Pišite nam

Prosimo, zaupajte nam pravi e-naslov, da vam bomo lahko odgovorili.

Občina Velike Lašče

Več o nas

"Ni potrebno, da je to vaš rodni kraj; dovolj je, da ste le nekaj let vdihavali ta zrak. Lašč ne pozabite nikoli! Pravi Laščan pa naj gre kamorkoli, čisto vseeno je: Amerika, Sibirija, Dunaj ali Beograd. Vsa tista čudežna okolica gre z njim."

(Ivan Pucelj)
 
Levstikov trg 1, 1315 Velike Lašče
 

Pokličite nas

+386 1 7810 370

 

Sledite nam na socialnih omrežjih