Občina velike Lašče | Občina

Občina Velike Lašče | GradbiščePreden pričnemo z načrtovanjem gradnje, na Občini preverimo ali zemljišče gradnjo dopušča oz. ali dopušča želeno vrsto gradnje.
Glede na želeno gradnjo lahko na Občini pridobim lokacijsko informacijo. Iz te lahko razberemo: kakšno površino potrebujemo za gradnjo, območja varovanj in omejitev zemljišča – katera mnenja bomo potrebovali pred pridobitvijo gradbenega dovoljenja ter splošna merila in pogoje za gradnjo (razmerje stranic, naklon strešine, odmiki od javnih poti, sosednjih zemljišč…).

Občina Velike Lašče | Gradbišče 2V nadaljevanju postopka za pridobitev gradbenega dovoljenja se obrnemo na pooblaščenega projektanta, ki nam bo v skladu z veljavno zakonodajo pripravil dokumentacijo. Ta lahko s pooblastilom investitorja vodi postopek do pridobitve gradbenega dovoljenja. S strani Občine Velike Lašče se tekom postopka pridobi še:

Pred zaključkom gradnje je investitor dolžan poravnati strošek komunalnega prispevka.

Po pripravi celotne dokumentacije za gradbeno dovoljenje (DGD) se odda vlogo za izdajo gradbenega dovoljenja na pristojno Upravno enoto. Za Občino Velike Lašče je pristojna Upravna enota Ljubljana, Linartova cesta 13, 1000 Ljubljana.

Po pridobitvi gradbenega dovoljenja je potrebna prijava gradbišča na pristojni Upravni enoti, ureditev in označitev gradbišča z gradbiščno tablo, ki mora biti na vidnem mestu.

Zapis je informativne narave in opisuje posplošen potek.

 

Kontaktni obrazec

Pišite nam

Prosimo, zaupajte nam pravi e-naslov, da vam bomo lahko odgovorili.

Občina Velike Lašče

Več o nas

"Ni potrebno, da je to vaš rodni kraj; dovolj je, da ste le nekaj let vdihavali ta zrak. Lašč ne pozabite nikoli! Pravi Laščan pa naj gre kamorkoli, čisto vseeno je: Amerika, Sibirija, Dunaj ali Beograd. Vsa tista čudežna okolica gre z njim."

(Ivan Pucelj)
 
Levstikov trg 1, 1315 Velike Lašče
 

Pokličite nas

+386 1 7810 370

 

Sledite nam na socialnih omrežjih