Občina velike Lašče | Občina

LAS Po poteh dediscine od Turjaka do KolpeV okviru projekta bomo skupaj z vsemi partnerji naredili analizo stanja obstoječih kolesarskih poti na celotnem območju LAS Po poteh dediščine od Turjaka do Kolpe pripravili nabor kolesarskih poti. Izbrane poti, ki bodo imele največ potenciala za turistični razvoj in vsebinsko nadgradnjo, bomo retrasirali in jih povezali z lokalnimi ponudniki, določili izhodiščne točke posameznih poti ter na tak način smiselno povezali poti znotraj območja LAS PPD. Pripravili bomo digitalni kolesarski turistični vodnik, ki bo zajemal nove inovativne turistične programe za različne ciljne skupine (družinsko kolesarjenje, turistično kolesarjenje, izletniško kolesarjenje, zahtevnejše kolesarjenje, manj zahtevno kolesarjenje), za celotno območja LAS PPD.

Kupili bomo kolesarsko opremo (gorska e-kolesa, čelade, držala za telefon), s katero bomo na območju LAS PPD razvili dodatno storitev na področju kolesarjenja – možnost izposoje gorskih e-koles na celotnem območju LAS PPD. S tem bodo približali doživetje naravnega okolja vsem skupinam, še posebej pa tistim, ki so zaradi fizičnih omejitev nezmožni za kolesarjenje na daljše razdalje (mlajši, starejši).

V občini Velike Lašče bodo kolesa za izposojo v TICU na Turjaku. Zainteresirani bodo lahko po predhodnem dogovoru najeli tudi turističnega vodnika na kolesu.

logo program razvoja podezelja

Podrobnejši opis projekta
Vabilo
Delavnica za starejše - vabilo

Pin It
 

Kontaktni obrazec

Pišite nam

Prosimo, zaupajte nam pravi e-naslov, da vam bomo lahko odgovorili.

Občina Velike Lašče

Več o nas

"Ni potrebno, da je to vaš rodni kraj; dovolj je, da ste le nekaj let vdihavali ta zrak. Lašč ne pozabite nikoli! Pravi Laščan pa naj gre kamorkoli, čisto vseeno je: Amerika, Sibirija, Dunaj ali Beograd. Vsa tista čudežna okolica gre z njim."

(Ivan Pucelj)
 
Levstikov trg 1, 1315 Velike Lašče
 

Pokličite nas

+386 1 7810 370

 

Sledite nam na socialnih omrežjih