Občina velike Lašče | Občina

kolesarjiV okviru projekta bomo skupaj z vsemi partnerji naredili analizo stanja obstoječih kolesarskih poti na celotnem območju LAS Po poteh dediščine od Turjaka do Kolpe pripravili nabor kolesarskih poti. Izbrane poti, ki bodo imele največ potenciala za turistični razvoj in vsebinsko nadgradnjo, bomo retrasirali in jih povezali z lokalnimi ponudniki, določili izhodiščne točke posameznih poti ter na tak način smiselno povezali poti znotraj območja LAS PPD. Pripravili bomo digitalni kolesarski turistični vodnik, ki bo zajemal nove inovativne turistične programe za različne ciljne skupine (družinsko kolesarjenje, turistično kolesarjenje, izletniško kolesarjenje, zahtevnejše kolesarjenje, manj zahtevno kolesarjenje), za celotno območja LAS PPD.

Kupili bomo kolesarsko opremo (gorska e-kolesa, čelade, držala za telefon), s katero bomo na območju LAS PPD razvili dodatno storitev na področju kolesarjenja – možnost izposoje gorskih e-koles na celotnem območju LAS PPD. S tem bodo približali doživetje naravnega okolja vsem skupinam, še posebej pa tistim, ki so zaradi fizičnih omejitev nezmožni za kolesarjenje na daljše razdalje (mlajši, starejši).

V občini Velike Lašče bodo kolesa za izposojo v TICU na Turjaku. Zainteresirani bodo lahko po predhodnem dogovoru najeli tudi turističnega vodnika na kolesu.

Foto: Metka Starič

logo zdruzen eksrp lasPodrobnejši opis projekta
Vabilo
Delavnica za starejše - vabilo

DELAVNICA ZA STAREJŠE: »VARNO S KOLESOM«

V okviru dveh projektov, S kolesom od nature do kulture in Tedna mobilnosti v Velikih Laščah, smo v petek, 24. septembra na športnem igrišču v Turjaku pripravili delavnico za starejše »Varno s kolesom«. Udeležencem sta policista s Policijske postaje Ribnica predstavila in osvežila prometne predpise za vožnjo s kolesi in električnimi skiroji. Preizkusili so se v vožnji z električnimi kolesi po poligonu, ki jim ga je pripravil Bojan Novak, ki v OŠ Primoža Trubarja Velike Lašče izvaja izobraževanje za opravljanje kolesarskega izpita. Pokazali pa smo jim tudi, kako se električno kolo napolni na polnilnici, ki je na novo postavljena pred Domom krajanov v Turjaku.

 

Pin It
 

Kontaktni obrazec

Pišite nam

Prosimo, zaupajte nam pravi e-naslov, da vam bomo lahko odgovorili.

Občina Velike Lašče

Več o nas

"Ni potrebno, da je to vaš rodni kraj; dovolj je, da ste le nekaj let vdihavali ta zrak. Lašč ne pozabite nikoli! Pravi Laščan pa naj gre kamorkoli, čisto vseeno je: Amerika, Sibirija, Dunaj ali Beograd. Vsa tista čudežna okolica gre z njim."

(Ivan Pucelj)
 
Levstikov trg 1, 1315 Velike Lašče
 

Pokličite nas

+386 1 7810 370

 

Sledite nam na socialnih omrežjih