Občina velike Lašče | Občina

V skladu z občinskim odlokom o priznanjih ima župan možnost podeliti zlato plaketo občine Velike Lašče. Zlato plaketo prejme MIZARSTVO STRITAR za večdesetletno uspešno delovanje na področju podjetništva. 

 

Zlata plaketa je bila podeljena na slavnostni akademiji ob občinskem prazniku 9. junija 2017.

Splošno mizarstvo Stritar je družinsko podjetje, ki ga že od leta 1980 odgovorno vodi samostojni podjetnik Andrej Stritar. Trenutno zaposluje 9 redno zaposlenih delavcev. V 37–ih letih delovanja se je v podjetju izučilo 22 vajencev. Nekateri izmed njih so postali tudi sami uspešni obrtniki in podjetniki. V mizarstvu Stritar mora vsak zaposleni preizkusiti vse faze proizvodnje in domači sinovi Andraž, Marko in Tine niso bili nobena izjema. Izkazalo se je, da je to prava pot.

Stritarjeva mizarska delavnica je opremila že veliko poslovnih prostorov doma in v tujini. Nekaj časa so precej prodali v Rusijo, Latvijo, na Hrvaško, v Srbijo in na Kosovo. Zadnja leta se podjetje usmerja na trge Evropske unije, v Francijo, Pariz, Cannes, Antibes ob azurni obali ter na Nizozemsko. Kot zanimivost o zanesljivosti podjetja mizarstvo Stritar pove podatek, da so Francozi, preden so jim zaupali prvi posel, pregledali poslovanje podjetja za 20 let nazaj.

Andrej Stritar tudi aktivno sodeluje v obrtnih združenjih. Deloval je kot član skupščine in nadzornega odbora Obrtne zbornice Slovenije. V maju 2010 je postal predsednik Območne obrtno podjetniške zbornice Ljubljana Vič in jo vodil 4 leta. Sedaj je član skupščine Območne obrtne zbornice Vič ter predsednik nadzornega odbora. Od leta 1999, to je od ustanovitve, pa je tudi predsednik Društva podjetnikov in obrtnikov občine Velike Lašče.

Vodenje mizarske delavnice v zadnjih letih Andrej prepušča trem pridnim sinovom, ki gredo v korak s časom in pripomorejo podjetju, da izvajajo tudi najbolj zahtevna mizarska dela.

Pin It
 

Kontaktni obrazec

Pišite nam

Prosimo, zaupajte nam pravi e-naslov, da vam bomo lahko odgovorili.

Občina Velike Lašče

Več o nas

"Ni potrebno, da je to vaš rodni kraj; dovolj je, da ste le nekaj let vdihavali ta zrak. Lašč ne pozabite nikoli! Pravi Laščan pa naj gre kamorkoli, čisto vseeno je: Amerika, Sibirija, Dunaj ali Beograd. Vsa tista čudežna okolica gre z njim."

(Ivan Pucelj)
 
Levstikov trg 1, 1315 Velike Lašče
 

Pokličite nas

+386 1 7810 370

 

Sledite nam na socialnih omrežjih