+386 1 781 03 70     obcina@velike-lasce.si     TURIZEM V VELIKIH LAŠČAH

Domov » Za novo Podružnično šolo in vrtec Turjak že pridobljeno uporabno dovoljenje

Za novo Podružnično šolo in vrtec Turjak že pridobljeno uporabno dovoljenje

V petek, 28. oktobra 2022 smo slovesno odprli vrata nove podružnične šole in vrtca v Turjaku. Dolgo pričakovanega dogodka se je v pozno popoldanskih urah udeležilo veliko število obiskovalcev. 

Zbrane na otvoritvi je najprej nagovoril velikolaški župan, dr. Tadej Malovrh in se zahvalil vsem sodelujočim pri projektu oziroma gradnji nove šole. Sledil je nagovor predstavnika Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, g. Iztoka Žigona, v. d. generalnega direktorja Direktorata za investicije na MIZŠ. Obiskovalce je ob tem pozdravil tudi ravnatelj Primož Garafol. V pestrem kulturnem programu so nastopili učenci podružnične šole iz Turjaka in otroci vrtčevskih skupin, ki bodo delovale v novih prostorih. Plesalci plesne šole Plesno mesto so zaplesali Rock n Roll in dogodek pospremili v zabavni del, ko je nastopila akrobatska skupina Dunking Devils.

Slovesnost se je zaključila s prerezom traku, pogostitvijo in ogledom novih prostorov.

Ob odprtju nove Podružnične šole in vrtca v Turjaku smo obiskovalcem premierno predstavili video, ki v nekaj minutah prikaže leto in pol gradbeno obrtniških del. Želimo vam prijeten ogled!

Želimo vam prijeten ogled!

Povezava na video: Video

{gallery}Odprtje-sole-turjak{/gallery}