+386 1 781 03 70     obcina@velike-lasce.si     TURIZEM V VELIKIH LAŠČAH

Domov » Dela na Malem Ločniku zaključena
Dela na Malem Ločniku

Dela na Malem Ločniku zaključena

Mali Ločnik – KONČANO!

Dela na Malem Ločniku so v glavnem zaključena. V prihodnjih dneh se ureja še odstranitev zračne električne napeljave in prestavitev le-te v pred pripravljene cevi v zemljo.
Ob vkopavanju elektrike je bila smiselna tudi obnova vodovoda in postavitev novih hidrantov za naselje. Zraven vode in elektrike smo dodali cev za optično povezavo.
Med samo gradnjo smo naleteli na zelo trdo kamninsko podlago. Na mestu glavnega elektro jaška je bilo potrebno v živo skalo vgraditi jašek dimenzije 3m x 1,5m x 1,5m. Zaradi trde kamninske podlage so se dela podaljšala za približno mesec dni.
Po končanih delih smo ugotovili, da je asfalt popolnoma uničen in bi s krpanjem situacijo rešili le za kakšno leto ali dve. S skupnimi močmi smo našli sredstva in uredili tudi preplastitev asfalta po osrednjem delu Malega Ločnika. Hkrati so se uredile nove mulde za odvodnjavanje meteorne vode.
Potrebno je pohvaliti sodelovanje vaščanov, Elektra Ljubljana – izpostava Kočevje, izvajalca gradbenih del Teleg-m, koncesionarja za oskrbo s pitno vodo Vodokomunalni sistemi d.o.o.
Celotna investicija je stala približno 80 000€.