+386 1 781 03 70     obcina@velike-lasce.si     TURIZEM V VELIKIH LAŠČAH

Domov » Evropski teden mobilnosti

Evropski teden mobilnosti

Tudi letos bomo v občini Velike Lašče, med 16.9. in 22.9. obeležili Evropski teden mobilnosti.

 

PROGRAM

MEDGENERACIJSKO SODELOVANJE, v petek, 16. septembra ob 10. uri na odprtem delu Šolske ulice

ZARADI SLABEGA VREMENA PRESTAVLJENO NA SREDO, 21.9.2022 OB 10. URI NA IGRIŠČE V VELIKIH LAŠČAH                

Od 16.9 do 19.9 bo Šolska ulica odprta samo za pešce in kolesarje. V petek 16. septembra bo na odprtem delu Šolske ulice potekalo medgeneracijsko sodelovanje, v okviru katerega bodo izvedene različne aktivnosti. Potekal bo kolesarski spretnostni poligon za vse generacije, kjer bodo sodelovali vrtčevski otroci s poganjalci, učenci OŠ in starejši občani. Skupaj s policisti bomo ponovili cestno prometne predpise za kolesarje, povedali pa bodo tudi nekaj o varni vožnji s kolesom. Na voljo bodo tudi električna kolesa, ki jih boste lahko preizkusili.                        

 

TRŽNICA TRAJNOSTNE MOBILNOSTI, v soboto, 17.septembra med 8. in 12. uro na trgu v Velikih Laščah

ZARADI SLABEGA VREMENA ODPOVEDANO!

Na odprti ulici bo potekal kolesarski spretnostni poligon za otroke. Na trgu pa bo izvedena otroška delavnica s Tjašo Tomc, prav tako bo potekala Velikolaška tržnica z izmenjevalnico oblačil. Na voljo bodo električna kolesa, ki jih boste lahko preizkusili. Organiziran pa bo tudi brezplačen kolesarski izlet po bližnji okolici. Za kolesarski izlet so obvezne predhodne prijave na 040 505 960.

 

AKTIVNOSTI V OŠ PRIMOŽA TRUBARJA VELIKE LAŠČE IN  VRTCU SONČNI ŽAREK

16.–22. september 2022

V OŠ bo izveden Tematski dan, v okviru katerega se bodo otroci udeležili izleta z vlakom, avtobusom, peš ali s kolesom. Izvajali bodo tudi program Aktivno v vrtec z Belim zajčkom in Aktivno v OŠ s Kokoško Rozi. V okviru Evropskega tedna mobilnosti bodo otroci s kredami risali po ulici – tematika Pobarvajmo cesto.

 Slika5Slika6