+386 1 781 03 70     obcina@velike-lasce.si     TURIZEM V VELIKIH LAŠČAH

Domov » Obisk častnega konzula kraljevine Jordanije

Obisk častnega konzula kraljevine Jordanije

V soboto, 22. oktobra 2022 je župan dr. Tadej Malovrh na obisku v občini Velike Lašče gostil slovenskega častnega konzula iz Jordanije, g. Alija Haiderja Issa Murada.
Ali Murad je ugleden jordanski poslovnež in trenutni predsednik Jordansko-Evropskega poslovnega združenja, ki je bil imenovan na funkcijo častnega konzula. Na Slovenijo ga vežejo posebne vezi, saj je bil njegov oče prvi slovenski častni konzul v Jordaniji.
Gospod Murad je izrazil navdušenje nad naravnimi lepotami in neokrnjeno naravo krvavopeških pečin ter Iške soteske. Sledil je voden ogled Trubarjeve domačije v angleškem jeziku s predstavitvijo pomena Primoža Trubarja za slovenski narod. Predstavitvi je sledil z iskrenim zanimanjem in se na koncu ogleda kot prvi gost iz Jordanije tudi vpisal v knjigo vtisov. Po kosilu v grajski krčmi je sledil še voden ogled gradu Turjak, ki je s svojo bogato zgodovino vidno pustil vtis na gostu.
Celoten obisk, ki je potekal v prijetnem vzdušju in sproščenem pogovoru, je bil dobro izkoriščena priložnost za predstavitev slovenskega turističnega potenciala s poudarkom na občini Velike Lašče. Gospod Murad pa bo te pozitivne vtise zagotovo s pridom uporabil za nadaljnjo promocijo Slovenije v Jordaniji.
Ob odhodu je prejel s strani župana tudi simbolično darilo – izdelke lokalnih pridelovalcev.

 

 Obisk konzula na Turjakujpg