+386 1 781 03 70     obcina@velike-lasce.si     TURIZEM V VELIKIH LAŠČAH

Domov » 2,1 mio EUR za podružnično šolo na Turjaku

2,1 mio EUR za podružnično šolo na Turjaku

Na Občini Velike Lašče smo te dni še posebej veseli. Projekt gradnje Podružnične osnovne šole in vrtca Turjak smo v začetku leta prijavili na javni razpis za sofinanciranje investicij Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Naša prijava je bila uspešna.

V podpis smo prejeli pogodbo, ki zagotavlja, da bo izgradnja vrtca in podružnične šole na Turjaku manj obremenila občinski proračun. Podpisana pogodba predstavlja najvišji znesek sofinanciranja investicije v Velikih Laščah. Sredstva bo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport izplačalo po delih do leta 2024. Celotna investicija je ocenjena na 3,5 mio EUR, od česar je za gradbena dela namenjeno 2,5 mio EUR. Sofinanciranje države v višini 2.101.114,35 evrov zagotavlja ugodnejši razvojni potencial samega kraja in kar je najpomembnejše kvalitetne in varne prostore za naše najmlajše.

Trenutno pouk poteka v dotrajani stavbi iz časov grofa Auersperga. Ob podpori občinskega sveta bodo otroci turjaškega okoliša pričeli že naslednje šolsko leto v novih prostorih.

Občina Velike Lašče | Sredstva za podružnično šolo Turjak
 Trobla Velike Lašče | Gradnja podružnične šole na Turjaku