+386 1 781 03 70     obcina@velike-lasce.si     TURIZEM V VELIKIH LAŠČAH

Domov » Občinska celostna prometna strategija – sodelujte v anketi in izpostavite izzive ter prispevajte predloge za izboljšave prometa
Občina Velike Lašče

Občinska celostna prometna strategija – sodelujte v anketi in izpostavite izzive ter prispevajte predloge za izboljšave prometa

V Občini Velike Lašče že vrsto let aktivno sodelujemo v okviru Evropskega tedna mobilnosti, kar je prvi korak v smeri sprememb naših potovalnih navad. Da bomo lahko konkretno izboljšali pogoje za hojo in kolesarjenje, nadgradili javni prevoz ter morda ponudili alternativne oblike mobilnosti, smo se odločili, da pristopimo k izdelavi Občinske celostne prometne strategije (OCPS).

Uspešno smo kandidirali na razpisu Ministrstva za okolje podnebje in energijo ter pridobili evropska kohezijska sredstva za sofinanciranje izdelave dokumenta, na podlagi katerega bo temeljil nadaljnji razvoj mobilnosti v občini. Izdelana OCPS bo namreč tudi eden izmed pogojev za pridobivanje javnih sredstev za izvedbo konkretnih ukrepov na področju trajnostne mobilnosti.

Osrednji namen OCPS bo tako uvajanje dolgoročnih, strateških in trajnostnih rešitev urejanja prometa, ki bodo pripomogle k še višji kakovosti življenja v občini. Strategijo bomo pripravili v sodelovanju z izkušenimi strokovnjaki Regionalne razvojne agencije Ljubljanske urbane regije (RRA LUR), Inštituta za politike prostora (IPoP) in Ljubljanskega urbanističnega zavoda (LUZ), ki bodo tudi vodili delavnice in razprave.

Pomembno vlogo pri oblikovanju tega strateškega dokumenta pa boste imeli predvsem občanke in občani Velikih Lašč, saj se kot pešci, kolesarji, uporabniki javnega potniškega prometa ali vozniki osebnih vozil najpogosteje soočate z različnimi prometnimi izzivi.

Za vas smo pripravili ANKETOpreko katere lahko izrazite svoje mnenje glede urejanja prometa v občini. Vaše izkušnje in opažanja so zelo dragocena in bodo izjemno pripomogla k oblikovanju strategije kot celote. Zanima nas, na primer, kaj je po vašem mnenju treba upoštevati pri načrtovanju prometa, kako običajno potujete, ali in v kakšnem primeru bi bili pripravljeni vožnjo z avtomobilom na krajše razdalje nadomestiti z vožnjo s kolesom in podobno.

Anketa je dostopna na povezavi Anketa o prometu v občini Velike Lašče – 1KA | Spletne ankete ter preko QR kode.

QR koda - povezava do ankete

Vsi, ki bi želeli še osebno opozoriti in izpostaviti konkretne izzive in obenem prispevati predloge za izboljšave na področju prometa, vabljeni, da se udeležite javne razprave, ki bo potekala v četrtek, 13. junija 2024, ob 18.30 v Levstikovem domu. Vabimo vas, da se razprave udeležite v čim večjem številu.

Sofinancira Evropska unija

Datum objave:

22. 05. 2024