+386 1 781 03 70     obcina@velike-lasce.si     TURIZEM V VELIKIH LAŠČAH

Domov » Okrepčevalnica Škrabec
Občina Velike Lašče | Okrepčevalnica Škrabec

Okrepčevalnica Škrabec

V skladu z občinskim odlokom o priznanjih in nagradah je Občinski svet Občine Velike Lašče na 11. redni seji, dne 20. maja 2020, sprejel sklep: Priznanje Občine Velike Lašče na predlog krajevnega odbora Rob prejme OKREPČEVALNICA ŠKRABEC za 35 let gostinske dejavnosti v lokalni skupnosti.

Okrepčevalnica Škrabec v Robu ima že dolgoletno tradicijo, saj sta Janez in Zdenka Škrabec gostilno kupila leta 1983 in marca 1985 je bila otvoritev. Letos mineva že 35 let delovanja okrepčevalnice. Vseskozi okrepčevalnica nudi strankam pijačo in hrano po naročilu, manjši prigrizki pa so vedno na voljo, kot tudi sezonske koline. Vseskozi se trudijo, da bi strankam ponudili domačo pridelano hrano in s tem tudi najboljšo kvaliteto. Ko se je Janez Škrabec konec leta 2015 upokojil, je okrepčevalnico prevzela druga generacija. Vodenje okrepčevalnice je prevzel sin Klemen Škrabec, ki je tudi poklicni kuhar. Janez se je v zadnjih petih letih posvetil tudi čebelarstvu in lepo skrbi za svoje panje ter prideluje lasten med in medene izdelke.

Okrepčevalnica je bila vse skozi povezana z baliniščem, v začetku je bila samo ena steza zunanjega balinišča, v letu 2017 pa se je ta razširil, kjer se je zgradilo novo pokrito dvostezno balinišče.

Okrepčevalnica Škrabec je vse skozi živela z krajem, kjer so se ljudje z bližnje okolice zbirali, se družili ob hrani in pijači in tako predstavlja zelo pomembno stičišče za naš kraj. V robu so nepogrešljiv element tudi pri pogostitvah ob različnih priložnostih, kot so birme, obhajila, poroke, rojstnodnevne zabave in tudi pogrebščine.

Zdenka in Janez živita skupaj s krajem, sta zelo dejavna v več društvih ter sta nepogrešljivi člen pri vsaki organizaciji kakšnega večjega dogodka v Robu (proslave, veselice in podobno).

Občina Velike Lašče | Okrepčevalnica Škrabec