+386 1 781 03 70     obcina@velike-lasce.si     TURIZEM V VELIKIH LAŠČAH

Domov » Srečko Rajšel

Srečko Rajšel

Za dosežke na področju športa in dela z mladimi.
Pohvala župana je bila podeljena 5. junija 2010.

Srečko Rajšel se je pridružil Nogometnemu klubu Velike Lašče v ustanovnem letu 2003 in prevzel treniranje mladih nogometašev v starosti med 8 in 14 let.

Sam je nogomet  vzljubil že v mladih letih in po spletu okoliščin postal uveljavljen profesionalni nogometaš, eden redkih na področju med Ljubljano in Kočevjem. Po nogometni igralski karieri se je iz ljubezni do nogometne igre in zaradi njenega dobrega poznavanja odločil, da bo svojo pot v športu nadaljeval kot trener in prenašal svoje znanje na mlajše. Njegova nogometna filozofija temelji na dobri tehnični usposobljenosti in tekmovalnosti, zato so se ekipe NK Velike Lašče pod njegovim vodstvom takoj vključile v ligaška tekmovanja v okviru Nogometne zveze Slovenije in Mestne nogometne zveze Ljubljana ter sodelovale na številnih nogometnih turnirjih na travi, na asfaltu in v dvoranah.
Njegovo dobro trenersko delo je že v prvih letih obrodilo sadove, čemur so bili dokaz dobri rezultati in veliko število osvojenih pokalov. Posebej prva generacija (letnik 1992), na kateri je temeljilo delo v nogometni šoli v prvih letih delovanja NK Velike Lašče, je bila številna in uspešna. Med drugimi je Nogometni klub z njegovo pomočjo vzgojil državnega reprezentanta in šest igralcev, ki so igrali v prvi državni ligi med štirinajstletniki, kar je zavidanja vreden uspeh za vsako nogometno sredino.
Srečko Rajšel je po lastnih besedah z nogometom doživel marsikaj lepega in prijetnega. To velja tako za njegovo profesionalno nogometno kariero, kot za njegovo sedanjo vlogo nogometnega trenerja, ko skrbi za razvoj številnih mladih nogometašev. Veseli smo, da je z nami in da je v teh sedmih letih organiziranega izvajanja nogometne šole v okviru ŠD NK Velike Lašče odigral eno glavnih vlog pri razvoju nogometa in športa kot celote v naši občini.
Srečka Rajšla odlikuje strokovno in nesebično delo z mladimi nogometaši, hkrati pa je eden najzaslužnejših posameznikov za  odmevno uveljavitev in razvoj nogometa tako v občini Velike Lašče, kot tudi v širšem slovenskem prostoru.