+386 1 781 03 70     obcina@velike-lasce.si     TURIZEM V VELIKIH LAŠČAH

Domov » Slavko Duščak

Slavko Duščak

Slavko Duščak je bil slovenski košarkarski reprezentant, ki je igral za številne slovenske in tuje klube. Nastopal je za slovensko košarkarsko reprezentanco na EP 2003 na Švedskem, nazadnje pa je v sezoni 2006/2007 igral za Olimpijo. Življenjska pot ga je vodila tudi v občino Velike Lašče, kjer zadnja leta prebiva, vodi in navdušuje za igro košarke tako mlade kot tudi malo starejše.
Že od same izgradnje športne dvorane Velike Lašče leta 2008 je Slavko Duščak prisoten z delovanjem in športno vzgojo mladine in tudi starejših v Velikih Laščah; najprej s svojo košarkarsko šolo, kasneje pa tudi v vlogi trenerja Košarkarskega kluba Velike Lašče. Košarkarski klub Velike Lašče tako z njegovo pomočjo dosega zavidljiva mesta na državnem nivoju tekmovanja (letos je Košarkarski klub Velike Lašče dosegel najboljšo uvrstitev na lestvici do sedaj, in sicer 6. mesto izmed 10 klubov v 3. SKL), nekateri mlajši člani košarkarske šole Slavka Duščaka pa so osvojili 2.–3. mesto na državnem nivoju, kar je za tako priljubljen šport izjemen uspeh.
Za delo in prizadevnost v občini Velike Lašče daje delo košarkarskega strokovnjaka Slavka Duščaka pomemben pečat v razvoju športa v naših krajih, še posebej, ker delo opravlja prostovoljno.